dinsdag 21 januari 2014

Bericht 2 uit Hoogeveen


Beste Marja


Het is nu zondag Marja en ik schrijf nu in alle rust je even terug. Ik ben vanmorgen niet naar de kerk

gegaan omdat ik moe was. Moe van alle snel opvolgende gebeurtenissen in ons leventje. Het zijn maar kleine dingen hoor maar toch moet ik af en toe rust nemen. Geen mensen om me heen. Ik kan me herinneren dat dit eigenlijk al mijn hele leven zo was. Ik zie en voel vooral hoe kleine spanningen vaak niet oplossen tussen mensen. De verschillen van meningen worden wel gerespecteerd, gelukkig wel maar de spanningen blijven er geluidloos wel. Daarom is het goed dat ik af en toe even rust neem en me even ontspan en een boek kan lezen of schrijven. Want het zijn nu hun eigen verantwoordelijkheden. Ik wil me daar niet meer mee bemoeien.


Je vraag of ik vrijwilligerswerk doe?  Ja nu raak je een zere teen van mij Marja en ik moet er een beetje bij lachen want zo zeer doet die teen inmiddels niet meer hoor  Ik heb er zelf namelijk wat aan gedaan. Dat is zo belangrijk dat je iets niet laat broeien omdat je jezelf onmachtig voelt enfin ik zal er niet langer om heen draaien hahaha  NEE het is geen vrijwilligerswerk. Ik heb mijn hele leven als getrouwde vrouw een soort van vrijwillige taken op mij genomen. Zoals 5 kinderen groot brengen, vrijwilligerswerk als creatieve knutselshops op vrijdagmiddag, leesmoeder voor de bengels van de klas, zondagschool voor de kleuters geleid en nog veel meer van dat soort taken. Ik heb er altijd van genoten met kinderen te spelen en ik doe het nu elke woensdag met onze kleinkinderen. Allemaal voor niks en niemand dal omdat ik het zo graag doe.


Maar ja nu komt de maar, het was een kleinzielige maar,  ik weet het, toch dat ik helemaal zelf geen geld verdiende begon me te storen. Dus zo`n beetje 20 jaar geleden dunkt me heb ik een baantje gevonden bij de thuiszorg. Mijn man was helemaal geen kniepert op het gebied van geld, nee dat was het niet. Nee ik denk dat ik me vrijer voelde toen ik zelf een klein bedrag aan geld verdiende bij de thuiszorg. Om ook eens iets te kunnen kopen waarvan ik alleen de zin en het plezier voelde. Het was iets dat bij mezelf leefde en ik loste het zo op en had er zo vrede mee.
Ik zou over dit gebeuren bladzijdes vol kunnen schrijven maar daar zal ik je maar niet mee vervelen. Dus ik werk nu 20 jaar als thuiszorghulp in loondienst en dat voelt goed heel goed. Nu nog maar 1 ochtend in de week. Ik zou nu wel twee ochtenden aankunnen hoor maar er word flink bezuinigd op de thuiszorg. Want ik ben redelijk goed hersteld van de afgelopen tien jaar van ziekte, zorg en revalidatie. Alhoewel er toch nog schade is die nooit meer beter word maar daar valt mee te leven als het niet erger word. Jij ondervindt dus nog wel veel hinder van de neuropathie in je voeten overdag, gelukkig ik alleen avonds en in de nacht. Krijg jij daar ook medicatie voor? en helpt het ook werkelijk?

Dat er zo`n kleine snelle zelfs nog ingehouden vloed van woorden zou komen op je vraag had je vast niet gedacht of wel Marja?

En je vraag over mijn verwachtingen over de openbare briefwisseling tja eigenlijk heb ik geen bewuste verwachtingen eigenlijk. Maar ik( ja, ik roep vaak maar hoor) ......wat er onbewust in mij roert om dit te gaan doen zal blijken als we verder gaan met deze brieven. Want wij weten niet alles dunkt me, zo over onszelf. Ook al denken we dat wel. Tja dat is ook een kwestie van ervaring van mij. Hier blijkt dus gewoon uit dat ik de moed neem iets te beginnen waarvan ik niet weet hoe het zich zal ontwikkelen mettertijd. Dus ik schud mijn voorzichtigheid een beetje af als het ware maar blijf wel bij mezelf om jouw te ontmoeten in alle openheid. En dat boeit me echt en hopelijk vinden onze lezers het ook leuk....het blijft een beetje spannend en dat is er zo ontzettend leuk aan toch?

Nu ik zou niet hele vellen vol schrijven had ik mezelf beloofd, dus nu eindig ik  met dit antwoord op berichten uit 14-1-14 Ravels 1, en ik zie uit naar jouw antwoord de volgende week.

Een hartelijk, wel gemeende groet uit Hoogeveen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten