dinsdag 7 januari 2014

Berichten uit Hoogeveen 1


Hallo Marja


Hier komt dan het eerste bericht van de briefwisseling.De oliebollen van 2013 waren dit keer heerlijk. Ik roep dus mijn jongste dochter en oudste zoon uit als Superoliebollenbakkers van
2013.Ik heb helaas teveel oliebollen gegeten, ze waren ook zo lekker. Dat word dus een tijdje rustig aan doen met snoepen voor mij.
Hebben jullie ook zelf oliebollen gebakken Marja?


We hebben een rustige jaarwisseling gehad hoor,gelukkig zijn onze kinderen allemaal volwassen en hoef ik ze niet meer in de gaten houden. Vroeger hebben onze jongens nogal eens wat uitgehaald tijdens de jaarwisseling pfft. Maar gelukkig is dat verleden tijd en kan ik onbezorgd genieten van de roerige avond die de jaarwisseling toch vaak is. Onze kleinzoon van acht begint zo zachtjes aan zich ook te roeren maar dat is nog te overzien maar drie jongens boven de vijftien in eerdere dagen was geen peulenschilletje maar goed dat is voorbij en nu denk ik er glimlachend aan terug.


Wat was het heerlijk zacht weer nietwaar? Geen greintje koude hebben we de afgelopen tijd geleden. Of was het bij jullie in Ravels anders want jullie wonen natuurlijk veel zuidelijker als wij. Vertel eens wat je zo bevalt in Ravels of woon je daar niet zo graag. Ravels ligt toch in Belgiƫ of vergis ik me daarin?

Wij wonen in Hoogeveen en dat bevalt me goed. Hier is veel groen en de vele bomen in de stad worden goed onderhouden. En de meeste dingen zijn hier op de fiets goed bereikbaar. Ik ben een echte huismus en vooral winters lui en langzaam in beweging te krijgen. Ik kan me dat ook veroorloven veel te lezen omdat ik er de tijd voor heb. Alleen op vrijdagmorgen word ik snel actief en zit al om half negen op de fiets vanwege een klein maar o zo gezellige baantje en help een dame die zwaar reumapatiƫnt is. Ik wil wel meer zulke baantjes maar die zijn door de huidige crisis sterk verminderd.

Zo nu heb ik een kleine persoonlijke brief geschreven en ik heb jouw biografietjes op de blog ook gelezen. Jij hebt nogal wat meegemaakt en goed doorstaan zo te lezen. Tja ik heb natuurlijk wel een geschiedenis en die kun je vinden in kleine opmerkingen in mijn blog. We hebben zo op het oog veel gemeen en als je daar iets van wil weten vraag je maar. Hoe gaat het met je wandelprestaties het was fijn te lezen dat je na de operatie stukken beter uit de voeten kon.

Ik heb nu mijn eerste brief geschreven ben er niet tevreden over maar het zij zo. Ik kan soms niet altijd verwoorden wat ik echt zou willen schrijven. Ik beschouw dit berichtje dus maar als een aanloopje tot beter resultaat. Dus volgende keer misschien wel beter.

Een hartelijke winterse groet uit Hoogeveen van Novelle

Geen opmerkingen:

Een reactie posten