dinsdag 18 maart 2014

Bericht 6 uit Hoogeveen


Hai Marja


WE hebben inderdaad genoten van het lente-weekend.
En het was gezellig rumoerig toen onze kleinkinderen hier waren. Nu vandaag de volgende zaterdag is het hier droog maar wel iets kouder van temperatuur. De Fietsronde deelnemers van Drenthe hebben wel wat meer last van de wind die hier vandaag waaide. Ze zijn ook hier in Hoogeveen in vliegende vaart rond gereden. Veel heb ik er niet van gezien want ik was onze dochter aan het helpen om de plakplastic van de ramen te halen in haar nieuwe woning. Wat een pokken-klus was dat zeg pffft De föhn erbij gehaald en maar pieren en trekken.
Ik ben er echt moe van. Ik heb een bijzonder enerverende week achter de rug. De jaarlijkse controle van de borstfoto was gelukkig goed bevonden. Gelukkig wel.
Ja het lijkt me inderdaad pijnlijk als jullie familie-bedrijf dan toch uiteindelijk uiteen valt. Je blijft toch broers en het doet pijn als er door allerlei oorzaken problemen komen. Zijn de betrekkingen met elkaar wel weer een beetje hersteld na enige tijd?
Verder Marja staat onze boom in de tuin prachtig rosé in bloei en de Eksters zijn alweer druk bezig in hun nest hoog in de boom. Ik vind dat leuk dit is nu het derde voorjaar dat ze bij ons in de tuin vertoeven. Hopelijk gaat onze Sering gauw bloeien want de prachtig paarse bloemen  geuren zo heerlijk. Ik voel het als puur luxe dat die geuren ons dan zo zalig omringen tijdens een kop koffie in de tuin. Jullie hebben vast een veel grotere tuin als ons want zo'n groot huis  met ruime tuin als jullie bezitten wij niet hoor.
Welke planten vind jij het mooist in jullie tuin en welke zou je graag eens toevoegen?
Ik las op je blog dat jullie daar al weer flink in bezig zijn geweest....vermoeiend he?
Volgende week moet ik de belastingaangifte invullen en opsturen dat is altijd een klein stressmomentje voor mij maar tegenwoordig is het wel een stuk gemakkelijker hoor. Want veel getallen hebben ze al voor je ingevuld, je hoeft het eigenlijk alleen nog maar even nakijken of het klopt. Toch zijn oude ervaringen altijd een rot herleef-puntje die dan weer overwonnen moet worden want een echte administratiewonder zal ik wel nooit worden.(glimlach) Maar ik leer het wel hoor.
Verder lees ik nu Bernlefs laatste verhalenbundel “Wit geld” die na zijn dood is verschenen. Ik weet niet of je wel eens een boek van Bernlef hebt gelezen? Misschien “Hersenschimmen “ wel die is zo bekend. Nou ja ik geniet daar zo van, zijn verhalen hebben diepgang en laten de verborgen wereld  achter de woorden zien. Stil maar hardnekkig aanwezig, heel vaak word die werkelijkheid met veel woorden of andere drukke bezigheden vermeden. Ik bedoel hiermee de stille onuitspreekbare dingen die soms best zwaar aan kunnen voelen. Als ik het toch wil opschrijven dan sluit  mijn hoofd zich direct en kan ik er bijna geen woorden vinden om het te beschrijven. Nou ja genoeg gezeurd ik raad je dus het boek aan om te lezen, want wat je mooi vind gun je een ander ook graag toe, niet waar?
Verder ben ik nog even bezig geweest met Google+  bevalt me eigenlijk niet zo goed en wat voegt Google+ nou toe aan het schrijven van een blog.(glimlach) wat vind jij van Google+?
Zo dit zesde bericht uit Hoogeveen is geschreven en ook weer veranderd zoals je vast al wel zal hebben opgemerkt. Hopelijk heb ik de fouten er nu uit gevist en onnodige persoonlijke dingen heb ik er ook uit gehaald (glimlach) ik word overvallen door twijfel want ik heb weinig inspiratie de laatste tijd. Dit komt waarschijnlijk ook door de drukte van de verhuizing van onze dochter en ik weinig tijd voor bloggen heb. Hoe ervaar jij ons schrijven tot zover?

Een hartelijk groet van Novelle

Deze brief is een antwoord op:
Bericht 5 uit Ravels

Geen opmerkingen:

Een reactie posten