dinsdag 29 april 2014

Bericht 9 uit Hoogeveen.

Hallo MarjaHet is nu zondag en ik kijk zo met een half oog naar de TV naar de heiligverklaring van twee mensen door de Rooms Katholieke kerk. Bijzonder om naar te kijken. Ik besef nu dat ik erg weinig weet van het Rooms-katholieke geloof. Wel weet ik dat in protestante kerken een andere opvatting over de term heiligheid staat. Ja en hoe het bij de Jehova-getuigen is, weet ik ook zeer weinig van. Tja toch blijft het me boeien wat daar allemaal gebeurt. Want er zijn zoveel mensen die lid zijn van de Katholieke kerk in de wereld. Nou ja ik denk dat heel veel mensen vrij onbewust daar lid van zijn. Zich ook niet bezig houden met allerlei stellingen, regels die de kerk opstelt. Ze groeien op met de tradities en gaan er gewoon in mee. Daar is niks mis mee hoor want ik weet zo weinig over de verschillen tussen Katholieken en Protestanten. Ik wil me daar het hoofd ook niet over breken, maar ook niet zomaar zeggen dat de opvattingen die wij horen in de kerk de enige juiste zijn. Nee ik word daar altijd kriebelig van, mensen die geen enkele twijfel bij zichzelf kennen. Vooringenomenheid is iets waar je altijd voor moet waken vind ik. Zonder ook maar eens naar de ander te willen luisteren een oordeel vormen. Ik vind dit zo eng en wreed die wellicht voort komt uit angst of luiheid. Tja ik draaf te snel door, Ik weet het en ik zal je er nu niet langer mee vermoeien hoor. Vergeef mij mijn kleine zomaar opkomende gedachte en mijn stokpaardje gaat de kast weer in hoor. Heb jij ook stokpaardjes Marja? Ik denk dat ik er wel meerdere heb alleen op het moment wil me de andere niet te binnen schieten. Maar goed ook hoor ,het zijn vaak vervelende beestje hoor hahahahaha.

De Pasen is hier een feestdag die we meestal rustig en knus met onze kinderen vieren. Komen ze niet, ook goed dan maken we meestal lekker wandelingen terwijl we genieten van het jonge groen dat overal ontspruit aan de bomen en struiken want met Pasen is de natuur meestal splinter jong niet waar?. Ook onze moestuin is dan prachtig om te zien, met opkomende groenten, en Appelbloesem een lust voor het oog. Daar lopen we zo in een paar minuten naar toe, even het kanaal over steken die om onze woonwijk ligt en dan zijn we er al bijna. Mijn ouders hadden een druk programma in het verzorgingstehuis dus daar zijn we de woensdag na de Pasen naar toe geweest. En wat kleinigheden voor ze gedaan in samen werking met mijn zus. Jullie ontvangen vaak logees lees ik in je blogs, wij zijn meer einzelgänger daar verschillen we dus in. Onze kinderen lopen hier wel in en uit hoor. Maar dat is geen bezoek die hoef ik niet bezig te houden. Ons huis blijft ook altijd hun huis zeg ik altijd. Mensen vermaken en bezig houden is niet mijn sterkste punt.(glimlach)

Spannend he? als je dochter weer zo'n reisavontuur aangaat, gelukkig kunnen jullie goed contact houden door middel van SMS. Tenminste dit vind ik wel erg fijn als de kinderen erg ver weg vertoeven. Ik zou die website van je dochter wel eens willen bekijken en ben jij zo goed op de hoogte dat je zelf websites kan bouwen en corrigeren? Poeh knap hoor.

Tja als je wat ouder word krijg je sneller last van allerlei overbelasting op je spieren. Het is dan belangrijk bepaalde bewegingen in korte momenten uit te voeren. Ik denk dan aan een plafond af wassen op mijn werk dat doe ik in drie keer. En niet alles in 1 keer want dan heb ik een overbelaste nek en zo moet je als je wat ouder word eerst nadenken voordat je gaat doen. Niet altijd leuk maar kleine werkjes maken uiteindelijk ook een groot werk geklaard toch?.

Beste Marja ik lees nu de memoires van Bernlef die onlangs overleden is. Ik geniet ervan want hij is 1 van mijn favoriete schrijvers. Bernlef is een pseudoniem voor Hendrik Marsman heb je wel iets van hem gelezen? Verder las ik ook nog een boekje van een vrouw die zich bekeerde tot het Joodse geloof, ze schreef er leuk luchtig en boeiend over. Heb je nog iets meegekregen van de Koningsdag in Nederland? Of zegt je dat niks meer nu je in Belgi√ę woont. Tja hier in Hoogeveen was veel luide muziek die door de straten knalde, niet mijn smaak hoor.

Nou ik stop nu maar en wens je goede dagen in mei.

Hartelijke groet van Novelle

Geen opmerkingen:

Een reactie posten