dinsdag 13 mei 2014

Bericht 10 uit Hoogeveen


Hallo Marja


Terwijl de baby slaapt tik ik nu snel even een berichtje terug. Nu na een vol weekend is het hier weer rustig in huis. Benjamin lachte ons vrolijk toe vanuit de box vanmorgen. Ik ben dol op baby's ze ruiken zo hemels heerlijk, meestal dan he? Want de luiers gaan weldra forser ruiken nu hij ook groente en fruithapjes krijgt. Ik vind het altijd een feest als zover zijn dat ze iets meer kunnen verdragen als alleen maar melk. Schattig zoals ze dan hun best doen om die hapjes van een lepeltje te eten. Ze kraaien dan van de lol die ze er mee hebben, het geluk zit in zoveel kleine dingen die je dagelijks leven tot een klein feestje kunnen maken vind ik.
Zo was het zaterdag ook een mooie dag voor ons omdat we toen precies veertig jaar getrouwd waren. De nacht ervoor hadden we al enige keren bezorgd gekeken in onze voortuin of de kinderen ons wilden plagen met enkele grote opblaaspoppen en met leuzen van 3x toeteren. En elke keer zuchten we opgelucht dat er niks stond. Maar tijdens het ontbijt rolde er ineens een groot laken met een tekst pardoes voor de boven ramen zagen we. En daar waren ineens toch nog twee poppen neergezet op een paar stoelen in de tuin. Ja ze
hadden het toch even geflikt. Nou ja toen we uitgelachen waren hadden we ze maar laten staan en zelf een foto ervan gemaakt. We hebben samen met zijn allen een gezellige dag gehad de sfeer was goed en we verveelden ons geen moment. We hebben met zijn allen gebowld omdat het geen weer was voor de dierentuin. Die gaan we samen nog met zijn allen bezoeken op een zonnige zaterdag dit jaar. Daar verheug ik me sowieso ook nog op (glimlach) en we zijn samen uit eten geweest in een Wok-restaurant hier in de buurt. En avonds hebben we nog rustig een glaasje gedronken thuis. Een gezellige dagje dus. Ik werd steeds beter met bowlen en was dus tevreden over mezelf want zoiets had ik nog nooit gedaan. De kleinkinderen konden ook goed meedoen en Meiske (5) had zelfs èèn van de hoogste plaatsen in de rij. Super toch?

Ja we genieten zeker in Mei van de heerlijke bloemengeuren en dat alle bomen weer vol blad zijn. Dat maakt de wereld om je heen zo anders na de winter. De wind speelt zo prachtig met al dat groen dat is ontsproten. We hoorden zelf het zachte gekras van een jonge Ekster in onze boom achter het huis. En weet je gelukkig hebben enkele pas geplante bonsai-boompjes de eerste winter overleeft. Kijk daar heb ik dus aardigheid aan. Een Berkje,een Beukje en zeker een kleine Lariks hebben nieuwe blaadjes. Ik ben daar heel blij mee en hoop dat de groei door zet dit jaar. Ik vind Bonsai erg leuk je kunt er echte creatieve landschaps-schaaltjes van maken. Ik hoop dat het me gaat lukken. Het duurt jarenlang om zoiets te bewerken maar ik heb wel geduld voor zoiets. Heb jij nog hobby's?

Een hartelijke groet van een opgewekte Novelle

Geen opmerkingen:

Een reactie posten