dinsdag 27 mei 2014

Bericht 11 uit Hoogeveen

Beste MarjaHandwerken zoals breien, naaien heb ik vroeger altijd met plezier gedaan. Vooral omdat ik mijn eigen idee kon verwerken in een patroon die kant en klaar was. Het leuke vond ik dat ik er mijn eigen draai aan kon geven. Tegenwoordig heb ik daar weinig zin meer aan moet ik zeggen. Hoe ik het vroeger allemaal deed is me nu een raadsel overal had ik tijd voor en dat met vijf kinderen die we groot brachten. Waarschijnlijk had ik in jongere dagen een tomeloze energie en zal vol idee├źn op allerlei gebied. Nu ga ik wel een keertje helpen op de spelletjes dag op school van Meiske(5),dat vind ik wel leuk Net als vroeger toen ik heel vaak met creatieve vrijdagmiddagen mee draaide als vrijwilliger. Ik vond dat altijd erg leuk net als de een groepje kinderen begeleiden op lees middagen. Ik kreeg dan vaak de bandieten van de klas want orde houden had ik nooit moeite mee. Heden ten dage hebben moeders daar te weinig tijd voor en worden oma's ook gevraagd om mee te doen. De wereld van de kinderen is boeiend en zo aardig en daar voel ik me als een vis in het water.

De test op je vorige brief heb ik een paar keer gedaan. Ik behoor tot de minderheid die de dame met de klok mee ziet draaien en na enkele minuten dan tegen de klok in ziet draaien. Raar fenomeen inderdaad en of ik echt zo creatief ben als jij denkt waag ik te betwijfelen hoor. Barbeknoei ben ik niet zo dol op moet ik zeggen, ach ik doe wel mee hoor als er eens een keertje word gehouden. Maar dan  ik eet vaak te veel van de lekkere salades die de hele tijd liggen te lonken naar mij op de tafel hahahahha. Genieten jullie er maar lekker van hoor.

Ja de WE-300 heb ik wel eens aan meegedaan en met plezier hoor. Alleen ik word wel kritischer op mezelf met wat ik schrijf daardoor komt de inspiratie om iets te schrijven slecht op gang denk ik. De zwijmel die je elke zaterdag hebt vind ik wel leuk maar dan moet je ook bij alle linken gaan luisteren elke week en dat gaat me teveel tijd kosten. Dit is ook het geval bij de WE-300 het geval. Tja eigenlijk kies ik elk jaar iets anders waar ik me dan een jaar op richt met mijn blog. Vorig jaar had ik de 50 Books vragen, daarvoor de 55 woorden en nu dit jaar de briefwisseling met jou. Ik doe graag elk jaar iets anders of nieuws en dan komen andere dingen wel eens wat minder aan bod.
Wij genieten ook erg van het mooie weer en afgelopen zaterdag hebben D.. en ik weer gewandeld in het bos en het is in de Meidagen natuurlijk zingen de vogels dan hun hoogste lied. Fijn dat ik dat dan nog goed kan horen met mijn gehoortoestelletjes maar ik moet nog wel even leren welke gezang bij welke vogel hoort.(glimlach) En van  onweer hebben we helaas niet van kunnen genieten de afgelopen dagen. Alleen wat bliksemflitsen in de donkere lucht toen ik slapeloos om drie uur in de donderdagnacht een ommetje hier in de wijk maakte afgelopen week want het was windstil met een zalige temperatuur die nacht. Ik vind stormachtige onweersweer ook al zo lekker sensatievol om mee te maken maar dan wel overdag niet midden in de nacht. Dan zie je langzaam de lucht verdonkeren en zo lekker dreigend boven je hangen en dan opeens BAMMMMM dan barst de boel los en dan zingen we in de regen en genieten we van het felle licht van de flitsen tot af grijnzen van D... die in zijn jeugd wel eens nare gevolgen van onweer heeft gezien.

Zo nu doe ik je de vriendelijke groeten en zie ik uit naar je brief die de komende dinsdag zal verschijnen op je blog.

Daaaag groetjes van
Novelle

Geen opmerkingen:

Een reactie posten