dinsdag 24 juni 2014

Bericht 13 uit Hoogeveen


Hallo Marja


Wat gaat de tijd toch snel zeg pffft het is nu alweer de eerste zondag in de zomer. De komende dagen zal het niet zo erg warm worden en dat vind ik fijn.Ik voel me lichamelijk zoveel beter tijdens de koelere dagen.
Gisteren was er een boekenmarkt in de bibliotheek met afgeschreven boeken. Ik ben met vier boeken weer naar huis gegaan. Namelijk een boek van Voskuil...titel “Bij nader inzien” Deze heb ik al eens gelezen ja ja nu voor maar 1 euro gekocht die zal ik zeker nog eens herlezen. Een boek van John Steinbeck...titel” De druiven der gramschap dit is een uniek geschreven boek in 1962 bekroond met de Nobelprijs voor de literatuur. Had ik ook al eens gelezen en zal ik zeker nog eens lezen. Dan nog een boek van Gunter Grass. .titel “Mijn eeuw” met negen en negentig verhalen over negen en negentig jaren over de afgelopen eeuw. Nog niet gelezen dus ben benieuwd hoe het zal zijn. En tenslotte het eerste deel van het verzameld werk van Gerard Reve. Het eerste verhaal schreef hij over zijn grootvader. Je kan van alles denken over Reve maar hij schreef mooi en aangrijpend over zijn opa, ben benieuwd naar zijn verdere schrijven. Ik vind niet alles mooi van zijn werk hoor maar de oudste verhalen zijn dunkt me wel de moeite waard om te lezen. Mooie boeken allemaal voor 1 euro per stuk hoe is het mogelijk. Ik denk dat als boeken bijna nooit meer worden uitgeleend uit de bibliotheek dat ze dan worden verkocht voor een prikkie voor de liefhebber. Zo heb ik ook vaak mooie po√ęziebundels kunnen aanschaffen. Altijd als er de boekenmarkt van de bibliotheek plaats vind kom ik wel eventjes neuzen. Ook voor de kleinkinderen zijn er vaak leuke boeken bij. Maar wel zijn die kinderboeken vaak een beetje gehavend door het vele uitlenen.

Als ik alles weer zou mogen overdoen? Nou ja vaak valt er niet veel te kiezen vooral niet in de tijd dat ik jong was, je bent zoals je bent, vooral als je nog super jong bent. En ik heb niet een idee van niet geleefde leven hoor. Ik ben daar ook niet mee bezig eigenlijk. Ik probeer gewoon uit alles het beste te halen wat er op mijn pad komt. Probeer kansen te zien en denk terdege nabij elke beslissing waar mijn prioriteit ligt. Ook al valt dat niet altijd mee. Je kunt niet alles hebben en ik verspil zo weinig mogelijk tijd met ontevredenheid.

Zo deze brief is alweer op het nippertje geschreven pffft.

Vriendelijke groet uit Hoogeveen.

Novelle

Geen opmerkingen:

Een reactie posten