dinsdag 2 september 2014

Bericht 14 uit Hoogeveen

Dag Marja


Daar ben ik weer het is inmiddels alweer september, gelukkig zijn de weersvoorspellingen voor de komende week vrij gunstig. Natuurlijk is het afwachten want niets is zo onvoorspelbaar  als het weer.
In de streken waar jij woont hebben jullie afgelopen weken nogal wat water zien vallen he? Hebben jullie nog schade opgelopen door het vele hemelwater Marja? Hier is het tot nog toe redelijk droog gebleven op een paar zeer korte hoosbuien na dan. Tja de aardappeloogst van onze volkstuintje was zeer mager te noemen, helaas. De oorzaak is denk ik in een bepaalde tijd was de grond veel te nat. En dan is er ook nog een ziekte geweest de naam is me helaas ontschoten. Nou ja dat was een beetje jammer maar we kunnen gelukkig ook nog aardappelen kopen. De tuin vinden we fijn omdat we dan splinter verse groenten kunnen bereiden, dat is zo smakelijk mmmmm (glimlach)
Na even je laatste brief te hebben herlezen bedenk ik hoe fijn het kan zijn dat je contacten uit je jeugdjaren kan behouden. Vooral als je samen bijzondere gebeurtenissen beleeft zoals zwangerschappen, kinderen in dezelfde tijd opvoeden en de wereld om je heen zien veranderen.
Dat zijn kostbare zaken waar je zuinig op moet zijn. En tijd voor vrij moet blijven maken want voor je het weet verwateren de relaties. Gelukkig heb jij zulke vriendinnen. Mijn vriendin uit de tijd van mijn jeugd spreek ik regelmatig via de telefoon. En meestal twee keer per jaar gaan we er samen even op uit, dat zijn leuke dagen altijd. Wij zijn wel erg verschillend maar we nemen elkaar zoals we zijn. En kunnen elkaar goed plagen , maar ook troosten met elkaars dommigheden die elk mens toch heeft. Tja dat kun je vriendschappelijke liefde noemen ook al klinkt het zo zwaar op de hand. In wezen is het natuurlijk een besluit om elkaar te nemen zoals we zijn. Ook al zien we de fouten we verdedigen elkaar toch tegen al te nare opmerkingen van anderen. Pfft  Want  altijd maar negatieve waarheden noemen over anderen ook al zijn  terecht,  vind ik liefdeloos. Tja Ik zit er op moment weer even vol mee na veel verjaardagen en andere ontmoetingen met familie en kennissen. Haaah soms ben ik een echte zeurkous in mijn hoofd  brrrr
Ik noem het altijd leren leven met scherven die overal zijn in wat voor relaties of besluiten van mensen dan ook. Daarom moza├»ek ik ook graag met scherven en ja ook het schrijven is niet zonder scherven als je begrijpt wat ik bedoel.Het zit vol fouten en is bijna altijd nooit compleet omdat het bijna nooit te beschrijven valt voor mij wat er in mij en ook om mij heen gebeurt. Zo de briefwisseling heb ik weer opgestart en na de pauze van twee maand vind ik het leuk die weer op te pakken op de blog Jij ook?

Groetjes van Novelle

Geen opmerkingen:

Een reactie posten