dinsdag 30 september 2014

Bericht 16 uit Hoogeveen.......nu wel geplaatst!

Hoi Marja

Daar ben ik weer en kom  ik je lastig vallen met mijn gezeur (glimlach) Het is nu zondag en ik heb net een pan mosterdsoep klaar staan ter consumptie. D...... zal zo wel weer thuis komen uit de kerk. Vandaag ben ik thuis gebleven omdat ik niet naar een andere kerk wilde als waar ik nu normaal  naar toe ga D..... gaat dus even een bezoekje brengen aan de kerk die wij eigenlijk hebben verlaten. Tja er zijn daar ook nog vrienden dus kan hij ze mooi zo eventjes spreken. Bovendien zijn er geen extreme afwijzingen gevoelens bij ons aanwezig hoor. Ik hou niet zo van strenge scheidingen er zijn veel meer grijs nuances tussen zwart en wit als je begrijpt wat ik bedoel. Ik vind de uitspraak dat de waarheid meestal in het midden ligt wel geruststellend en vaak zo waar.

Van morgen keek ik nog even naar een uitzending van de VPRO. Boeken met Wim Brands.
Dit keer had hij Kader Abdolah op bezoek en als Abdolah op de Televisie is ga ik altijd recht opzitten en opletten. Ik vind zijn boeken zo de moeite waard om te lezen. Want ik kronkel van genoegen terwijl ik " Mirza " herlees, door zijn  poëtische manier van schrijven. Hij schrijft zo verrassend anders altijd.  Enfin ik zal op houden met mijn jubelzang over Abdolah.( glimlach ) maar zijn nieuwste boek wil ik uiteraard dolgraag lezen. De Titel: "Papegaai vloog over de IJsel" Hieronder vindt je een link voor meer toelichting. Ik popel om het te gaan lezen. Ik hoop dat het snel zal worden aangeschaft door de Bibliotheek anders schaf ik het zelf aan met kado-geld voor mijn verjaardag. Maar dat duurt helaas nog zo lang. Tja wachten is altijd moeilijk he?

http://uitgeverijprometheus.nl/downloads/2014zomer/kader_abdolah_web.pdf

Met mijn vader gaat het nog niet zo goed helaas. Het is pijnlijk bedroevend voor hem en natuurlijk ook voor ons als familie. Hij ligt nu in een splinternieuw verpleeghuis op de revalidatie-afdeling in Winschoten en het is nog af wachten als de revalidatie is beëindigt waar hij dan weer kan worden geplaatst. Het is tegenwoordig een organisatierommeltje in de verpleeg en verzorging wereld in Nederland,  omdat de verzorgingstehuizen zoveel mogelijk door regeringsbeleid worden verminderd. Maar goed dat weet iedereen in Nederland die televisie kijkt. Dus hou ik daar mijn mond maar over dat lijkt me beter. Aangezien ik het niet eens met de regering b

Er gebeurt zoveel in de wereld en dat Nederland nu ook meedoet in de lucht om de gewelddadige I.S. groep te bestrijden vind ik eng. Doet België ook mee aan deze actie? Wat vind je daar nu van?
Zelf denk ik vaak dat ik te weinig weet over zulke zaken om een goede doordachte mening daar over te hebben. Maar als ik denk aan die gewelddadigheden die daar zijn gebeurt   brrrrr

Nu Marja ik doe je de groeten en ik kijk uit naar jouw brief die de komende dinsdag, weer op jouw weblog verschijnt.

Daaaaaag
Novelle

Geen opmerkingen:

Een reactie posten