dinsdag 23 september 2014

Brief 15

Hallo Novelle,

Je zeurt helemaal niet, hoor. Ik kan me zo goed voorstellen hoeveel zorgen en pijn je om je ouders hebt. We gunnen ze een fijne, zorgeloze oude dag en dan is het dubbel moeilijk om ze zo te zien lijden. Mijn vader is in redelijke conditie. Wel veel gewrichtsklachten en slecht ter been. Ook slikt hij voortdurend medicatie tegen trombose en te hoge bloeddruk en neemt pufjes tegen benauwdheid. Hij heeft COPD. De Friese stijfkoppigheid heeft hij ook en hij is lekker eigenwijs.
Je hebt wel heerlijk genoten van je kinderen en kleinkinderen. De dierentuin is natuurlijk altijd een succesnummer met kleine kinderen.

De Groningse verhalen zijn niet helemaal mijn ding, maar niet omdat ik oorspronkelijk uit Den Haag kom en vervolgens in Brabant en België ben gaan wonen. Ik lees graag boeken die zich afspelen in andere steden, landen of werelddelen, maar korte verhalen zijn me vaak te kort. Haha.
Momenteel lees ik veel boeken van Scandinavische schrijvers, voornamelijk thrillers. Ook de IJslandse auteur Arnaldur Indriðason spreekt mij aan.
Succes met je mozaïek. Laat je het zien als het af is?

Ik weet niet of je de gemiste vlucht van Richard, Asha en Rafaella nog hebt meegekregen, maar hier kun je het betreffende logje vinden.
Wat een toestand was dat, zeg. Denk je dat ze onderweg zijn naar Brussel, blijken ze in paniek onderweg te zijn naar ons. Gelukkig konden ze twee dagen later alsnog vertrekken. Gisteren zijn ze teruggevlogen en nu moeten ze officieel met hun klacht aan de slag en proberen om hun geld terug te krijgen. Dat wordt nog een heel gevecht.

Vorige week zaterdag kwamen Ronald en Marissa met de bus naar ons en dat werd reuze gezellig. Ze was al sinds december niet meer in Ravels geweest en ging het hele huis herontdekken. Ik heb ook nog met haar gevoetbald in de tuin en dat wil wat zeggen met die pootjes van mij. Ze is nu zesenhalf jaar en zit in groep 3. We zien haar echt groeien. Na het warme eten (spinazie, aardappelen en gehaktballen) heeft Robbert ze thuisgebracht.

De temperaturen zijn nu echt een flink stuk gezakt. Ik merk dat meteen aan mijn koude kluifjes. We hopen dat we de komende winter niet vaak worden losgekoppeld van het stroomnet. Er ligt al een stapel hout klaar op de veranda, maar zonder stroom kunnen we ook niet koken en douchen.

Ik wens je nogmaals veel sterkte met alle familieperikelen en stuur je een warme groet uit Ravels.

4 opmerkingen:

 1. Ja ouder wordende ouders kunnen een hele zorg zijn, zeker als ze niet naast de deur wonen zoals bij jou!
  Ik ga duimen dat we een winter á la 2013/2014 krijgen , dan hoeven ze bij jou in Belgié niet zo op stroom te beknibbelen;-)
  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zorgen om ouders zijn oprechte zorgen, dus dat doet een weldenkend mens niet af als zeuren... Zeker als familie moet je als een blok achter elkaar staan. Ik hoop van harte dat Roland en Marissa het geld van hun gemiste vlucht terug krijgen. Dat zou niet meer dan billijk zijn. Wat zeg ik? Hun goed recht!
  groetjes Kakel
  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja kom veel mensen tegen die zorgen om hun ouders hebben. Heb dat ook wel soms over mijn moeder hoor. Maar hoe komt dat dan dat je helemaal geen stroom hebt, wordt het gerantsoeneerd dan of zo, ik heb daar nog nooit van gehoord en zo dicht bij huis eigenlijk.
  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja Anneke. Zie ook dit berichtje:
   http://rammelaars2.blogspot.be/2014/09/brrr.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten