dinsdag 28 oktober 2014

Bericht 18 uit Hoogeveen

Dag beste Marja


Gisteren heb ik bonensoep gemaakt die gaan we straks met wat broodjes en een glas wijn lekker opeten. Wat een leuke link over spreekwoorden had je in de brief gezet. Erg leuk om te lezen wat voor geschiedenis die spreekwoorden hebben. Alhoewel spreekwoorden vaak een negatieve bijsmaak hebben. Dit bedoel ik niet vervelend hoor. Ik gebruik ook vaak spreekwoorden in mijn gedachten dan. Bijvoorbeeld: Zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten. Het is een harde maar o zo ware uitspraak. Alleen de spreekwoord gooit het gesprek in de situatie wel dicht en meestal kom je dan toch niet tot een oplossing. Ik zal niet zo gauw zoiets zeggen, ook al denk ik soms wel eens zoiets in sommige situaties. Naar mezelf toe als vermaning maar ook soms over anderen. Maar ik vond de site wel erg leuk om te lezen. Want er staat nog zoveel meer interessants in om te lezen. Voor de medelezers die zoiets ook mooi vinden om te lezen staat er de link. http://www.isgeschiedenis.nl/historische-uitdrukkingen/page/2/

Wat een fijn idee van Robbert om zo maatschappelijk zich in te zetten voor de medemens die hulp behoevend is. Als ik dan in spreekwoorden denk komt het volgende naar boven."  Dat het mes zeker aan twee zijden snijdt" Want het is plezierig  hulp te geven en ook te  ontvangen  Robbert zal  door zijn inzet veel verhalen horen en van alles mee maken, Overal waar je tijd en aandacht aan geeft zal je ook iets  terug ontvangen. En dat hoeft niet materieel te zijn, juist dat niet. Enfin je begrijpt me vast wel denk ik. Soms is het best lastig om goed te vertellen wat je echt bedoeld. Hahaha zo kom ik weer op de spreekwoorden die dan best wel een hulpje kunnen zijn. Maar pas ermee op denk ik dan direct. Jakkie altijd dat stemmetje van voorzichtigheid in mijn hoofd. Heb jij dat ook?

Ik vond de foto van Peter Bijkerk boven aan het bericht zo mooi. Ik hoop dat hij het niet erg vindt dat ik het hier op mijn blog zet. Mist een weersgesteldheid die waarheden verdoezelen en verzachten. Ik vind het een prachtig beeld juist omdat we vaak maar halve waarheden kunnen ontwaren en begrijpen. Vaak zijn gebeurtenissen en voorvallen zo gecompliceerd dat er toch vaak een verhullende mist om heen hangt. Zo ook de gebeurtenissen bij ons de afgelopen weken. Ik ben er doodmoe van moet ik eerlijk en klip en klaar zeggen. Maar verder laat ik de mist over mijn  beleving maar even hangen. Ik schrijf je dit keer kort een volgende keer zal ik beter te spreken zijn hoop ik.Hopelijk neem je me dat niet kwalijk.

Ik doe je nu de hartelijke groeten en gauw weer tot schrijfs dan maar he?
Novelle

Geen opmerkingen:

Een reactie posten