dinsdag 25 november 2014

Bericht 20 uit Hoogeveen

Hallo beste Marja


Ben een beetje te laat met mijn antwoord op jouw negentiende brief, maar het kattenbelletje die ik je stuurde via de mail bevatte de reden. Tja ik was wat uit mijn doen. En eigenlijk erg ongerust om mijn moeder. Nu vanmorgen weet ik omtrent haar gezondheid iets meer. En halen we enigszins voorzichtig adem. Toch kunnen we onze angst om haar welzijn nog niet laten varen. Er volgen nu nog meer onderzoeken, omdat er nog andere zorgen zijn omtrent haar gezondheid. Tja mijn moedertje o ons moedertje.....we moeten nog maar even flink zijn en de onzekerheid verdragen. En niet janken voor we echt worden geslagen denk ik bij mezelf. Heerlijk voor jullie dat jullie pa toch goed gaat en zijn medicijnen mag verminderen. Daar mag je dankbaar voor wezen. Hebben jullie nog iets gehoord van de kijkers in jullie woning? Spannend is dat toch altijd niet waar?

Ik las je schrijven over de peperdure kosten van het ziekenfonds en de verplichte eigen risico in Nederland. Ik heb mijzelf ook al vaak afgevraagd hoe mensen met een minimum inkomen daar mee kunnen rondkomen als ze kosten vanwege de gezondheid maken. Het lijkt me echt moeilijk zoiets en ik zou kunnen begrijpen dat ze zich soms erg in het nauw gedreven voelen. Pfft dat is met recht een kwestie van elk dubbeltje tweemaal omdraaien voor je de dubbeltje uitgeeft. Dat we niet meer gezamenlijk naar eigen inkomen bijdragen aan de ziektekosten van ons allemaal in Nederland vind ik wreed. Want wie wil er nu ziek worden niemand toch? Dat de zorg op de markt is gegooid vind ik een grof schandaal. Ik moet me inhouden en mijn grote ergernis daarover niet totaal te ventileren hier op de blog. Ik kan dan echt beginnen te tieren hahaha dat doe ik dus maar niet en blijf netjes maar nors kijkend.


Ik las een kindergedicht van Bas Rompa in
erg mooie bundel met vijftig kindergedichten uit Nederland en Vlaanderen. Titel:
"Tikken tegen de maan"
verzameld door Joke van Leeuwen.
Met 48 gloednieuwe illustraties bij de gedichtjes van verschillende schrijvers. Ik zelf vond dit schilderwerkje gevonden op internet er mooi bijpassen. In het bundeltje staat een zwartwit illustratie van Ann Kestens. Ik vond deze mooier.(glimlach)

Concorde

De reiger is een
levend vliegtuig

Hij start op van
de start-sloot


Zonder twijfel
kiest hij richting

Voorin zijn snavel
zit de piloot.


Ik wil altijd wel boeken kopen voor onze kleinkinderen voor Sinterklaas en verjaardagen maar of ze altijd op prijs stellen weet ik niet. De mensen om mij heen vinden het vaak te saai voor kinderen. Tja mij kon je er vroeger wel een plezier mee doen. Maar ja alle kinderen zij nu eenmaal niet allemaal grage lezertjes he? Cadeautjes voor anderen kopen vind ik altijd erg moeilijk jij ook Marja? Het meeste speelgoed voor meisjes vind ik vaak niet erg smaakvol teveel Rose en voor de jochies teveel dat stoere gedoe. Nou ja ik koop ze dan liever iets om te ontdekken van wat er allemaal zo in de wereld is. Iets echts en niet al die computerspellen. Wat vind jij daar nu van?

Nou Marja hier is mijn zeer snel geschreven brief nu toch maar op zijn eind.
Ik doe je de novembergroetjes en zie uit naar je antwoord volgende week dinsdag.
Daaaag

 Novelle

Geen opmerkingen:

Een reactie posten