dinsdag 20 januari 2015

Bericht 23 uit Hoogeveen.


Dag Marja.


Op moment is het een chaos in mijn denken alles flitst door elkaar en allerlei
indrukken vragen om over na te denken. Mij valt het vaak moeilijk zoveel indrukken in de persoonlijke sferen en algemene tendensen in de maatschappij te filteren naar wat er echt toedoet. Laat ik daarom maar eens beschrijven wat D... en ik dit weekend hebben meegemaakt. Een duidelijk ding om te beschrijven.
stadsgezicht van Den Haag
Even denken hoor hmmm ja ik kwam vrijdagmiddag uit mijn werk thuis  Mijn fietsbanden waren te zacht geweest dus ik moest zwaar trappen ik twijfelde daardoor aan mijn conditie dus was ik wat terneer geslagen. Ik zag thuis direct een brief op tafel die mij herinnerde aan een jaarlijkse borstfoto in maart zodat ik het niet zou vergeten. Op woensdag had ik net een vijfjaarlijkse  baarmoederhalsuitstrijkje moeten laten maken. En ik had ook juist een brief gekregen dat ik mee kon doen aan een onderzoek naar darmkanker. Ook een volksonderzoek die in Nederland gehouden word. Grimmig keek in het rond en mopperde wat, keek kribbig wie ik even lastig kon vallen met mijn verslagenheid (glimlach) Al dat gezoek naar wat er mis kon zijn gegaan in mijn lichaam.... het viel als een steen op mijn maag. Tja soms moeten we ons gemoed maar even beheersen....... nou ja ik ga nu weer met frisse moed verder.

Zaterdag zijn we vroeg opgestaan en op de trein gestapt naar Den Haag. We wilden de zeer vroege schilderijen vanaf 1550 in het Mauritshuis wel eens nader bekijken. De treinreis was genoeglijk maar duurde we iets te lang hoor. We kwamen ook nog langs de "loosdrechtse Plassen "  dat grote natuurpark. We zagen kuddes paarden, herten, runderen en natuurlijk ook vogels. Mooi was het die even snel te bekijken vanuit de trein.  Ik had altijd gedacht dat er ook veel bomen waren maar die zagen we vanuit de snel langs trekkende trein niet.


geinige verlichting in het Mauritshuis


In Den Haag aangekomen was het maar een klein eindje  lopen vanaf het station naar het Mauritshuis. We hebben daar rustig rond gekeken samen met veel anderen bijna allemaal mensen  die in dezelfde leeftijdsfase zitten als de onze. De kinderen volwassen en nu even tijd voor wat jezelf graag eens wilde doen. Een paar foto`s heb ik daar genomen. Hopelijk vind je dit wel leuk
er waren zoveel mooie schilderijen te bekijken en als je bedenkt hoe oud ze zijn vind ik het extra leuk. Het huis zelf was ook erg mooi en zwaar deftig hoor. Wat een imponerend huis moet het zijn geweest in die tijd. Op de volgende link staat de geschiedenis en meer informatie  Mauritshuis


Op de link zijn ook wat schilderijen afgebeeld die daar tentoon zijn gesteld. Prachtige werken van Paulus Potter, Rembrandt, Vermeer en vele anderen zijn daar te bekijken. Echt de moeite waard hoor. Trouwens er zijn in Den Haag nog meer mooie musea te bezoeken maar dat doen we wellicht (twijfelend) een volgende keer. Nou ja ik vind in totaal vijf uur treinen wel erg veel op èèn dag hoor. Nu herinner ik me dat jij in Den Haag bent opgegroeid. Kun jij nog iets over de stad schrijven? Vast wel nu nog een foto van een beeld waarvan ik niet weet wie het heeft gemaakt. Weet jij het wel?

Nou Marja ik stop hier maar weer met schrijven en doe je de vriendelijke groeten en ik zie uit naar je antwoord op de komende dinsdag.
daaaag een zwaaiertje van

NovelleGeen opmerkingen:

Een reactie posten