dinsdag 3 februari 2015

Bericht 24 uit Hoogeveen

Dag Marja


Allereerst wil ik je nog even feliciteren met de verjaardag van jullie zoon die 37 jaar is geworden. Tja het valt niet mee om andere meningen en gewoonten van je kinderen te accepteren. Het kan voelen als een afwijzing terwijl dit helemaal de bedoeling niet is natuurlijk. Dat is ook lastig en begrijp ik helemaal. Toch is het raadzaam je teleurstelling niet elk jaar te koesteren maar bewust los te laten. Dit om ruimte te maken voor andere nieuwe ideeën omtrent het tonen dat jullie blij zijn met jullie zoon. Ik weet helemaal niks helemaal niks en ik wil jullie niet beleren begrijp me goed. Maar het moest me even van het hart omdat ik de andere zijde van zo`n situatie een beetje ken. Nou ja je weet het wel he? Ik leef wat dat betreft echt met jullie mee.

De mozaïekenlink mooie-stukjes was inderdaad erg mooi. Verder vond ik het initiatief die begon in 2008 in Den Haag door Saskia van Haeren  ook erg bijzonder en een leuk idee. Heb je die ook gezien? Aan zoiets zou ik ook wel willen meewerken in Hoogeveen. Andere mensen leren kennen door samen iets te maken voor Hoogeveen zoals dat in Den Haag gebeurde vind ik een leuk sociaal idee. En het boerenbankje (de laatste getoonde bankje op de link vond ik het leukst) welke vond jij het leukst? Maar zoiets organiseren alhier zie ik mij nog niet ondernemen, op dat gebied ben ik erg onervaren en bleu (grijns)

Nu wil ik je ook nog bedanken voor de Reiger in je vorige brief (Reigerfoto) dat vond ik erg leuk. De uitslagen van de volksonderzoeken laten nog even op zich wachten. Dus daaromtrent is er nog geen nieuws.

Ik heb een nieuwe naaimachine cadeau gekregen op mijn verjaardag en het is er eentje met een automatische draad door de naald haler. Omdat ik de draad niet zo gemakkelijk door de machinenaald kan halen. Een leuke uitvinding hoor. Ik heb vroeger altijd met plezier kleding genaaid voor mezelf en de kinderen. Ik ben tig jaren geleden daarmee gestopt omdat ik er toen geen zin meer in had. Maar nu pak ik het weer eens op en wil leuke versierde jasjes maken die je op lange broeken kan dragen. Lekker anders als anders vind ik leuk. Hahaha eigenwijze troel die ik ben.

O ja ik lees weer een pracht van een boek Marja. Ik heb het nog niet uit hoor maar ik wilde je er toch even mee kennis laten maken,
 Het is even wennen aan de stijl van schrijven maar zodra ik er een beetje aan gewend was begon ik te genieten van het schrijven van Annie Proulx.Ik doe hierbij een link,
NRC recensie over dit boek met de titel: "Scheepsberichten ". Ik had van Annie Proulx nog nooit wat gelezen waarschijnlijk zal ik nog wat andere titels van haar willen lezen mettertijd. Eerst even zien wat voor boeken het zijn niet waar?

Waarschijnlijk heb je nog geen nieuws over de geïnteresseerde kijkers van jullie te koop aangeboden huis. Tenminste meestal nemen mensen niet direct en overhaast een beslissing. Neemt dat wel enige tijd in beslag dus sterkte ermee en houd goede moed meid
Ik doe je nu de hartelijke groeten en zie uit naar je antwoordt volgende week dinsdag.

Novelle

Geen opmerkingen:

Een reactie posten